zwangere-vrouw-zit-op-bank-met-haar-partner

Welke zwangerschapskleding bestaat er?

Als jij net voor de eerste keer zwanger bent, dan is de wereld van zwangerschapskleding wellicht nog een kleine mysterie. Bij het kopen van positiekleding is het belangrijk dat jij het volgende in overweging neemt om ervoor te zorgen dat jij de juiste kleding krijgt waarin jij jezelf goed voelt. En jij er uiteraard ook op je best uitziet!

De grootte doet er toe

Je zult tijdens jouw eerste trimester gemiddeld slechts 1 tot 2 kilo aankomen. Hoewel er een opgeblazen gevoel zal zijn, kun jij prima jouw gewone kleding tijdens deze eerste drie maanden dragen. Bewaar je geld dus liever en wacht met het kopen van zwangerschapskleding tot jij het echt nodig hebt.

Soms willen vrouwen hun gezegende nieuws in deze tijd graag (nog even) geheim houden. Het aanbrengen van kleding laagjes is dan een fantastische techniek om ervoor te zorgen dat jouw groeiende buik verborgen blijft. En je zou voor wat extra comfort gedurende deze periode een grotere beha willen overwegen.

Zoek naar items die met je meegroeien

Maar zodra het babynieuws openbaar is en je ongeveer 4 of 5 maanden zwanger bent. Dan is het de hoogste tijd om naar items te gaan zoeken die bij jouw voortdurend veranderende lichaamsfiguur passen. De beste kledingstukken om in te investeren zijn daarbij elastische zwangerschapsleggings, rokken voor in de taille, wikkeljurken, topjes met knopen, overalls en zwangerschapsjurken.

Het zou jouw hoofddoel moeten zijn om echt comfortabele items te vinden die je kunt dragen. De kleding om in te sporten, zoals yoga kleding, zijn ook vaak goede opties. Je hoeft deze echt niet alleen te dragen als je naar zwangerschapsyoga gaat!

Een buikband is daarnaast een uiterst belangrijk item dat elke zwangere vrouw zou moeten aanschaffen. Dit ondersteunende kledingstuk is speciaal ontworpen om jou tegen het einde van je zwangerschap de broodnodige rug en buik ondersteuning te geven. Het kan bovendien helpen om de buikdruk te verlichten en zelfs je houding te verbeteren. 

Wat je echt nodig hebt voor zwangerschapskleding

Er is volop keus aan modieuze zwangerschapskleding. Maar het is echt niet nodig om grote sommen geld in een volle kledingkast met positiekleding te investeren. Het is het beste om een aantal belangrijke kledingstukken aan te schaffen die je handig kunt mixen en matchen. Houd tijdens je zwangerschap uiteraard rekening met het weer en de wisselende seizoenen. En houd er bovendien rekening mee dat je na de bevalling ook nog een tijdje zwangerschapskleding zult dragen. De belangrijke kledingstukken die jij mogelijk wilt overwegen, zijn onder meer:

  • Zwangerschapsbeha’s
  • Comfortabel katoenen ondergoed
  • Buikband (voor tweede of derde trimester)
  • Goed passende zwangerschapsbroeken, zoals zwangerschapsleggings of jeans
  • Effen rok, bijvoorbeeld van stretchjersey
  • Maxi-jurken, die handig zijn als een buikband oncomfortabel wordt
  • Zwangerschapstopjes
  • Jas die comfortabel over je buik sluit
  • Comfortabele, platte schoenen

Als je eenmaal een selectie van zwangerschapskleding thuis hebt, dan kun jij jouw garderobe met nog wat kleurrijke, goedkope t-shirts en hemdjes van je favoriete winkel aanvullen. Koop ze gewoon een maatje of twee groter dan normaal.

Geef prioriteit aan bepaalde kledingstoffen

Een jeukende huid en opvliegers zijn slechts enkele van de ongemakkelijke symptomen die met een zwangerschap gepaard gaan. Zorg er daarom voor dat jouw kleding superzacht, rekbaar en ademend is! Katoen en tricot zijn altijd een top keuze, maar als jij opmerkt dat jouw huid extra gevoelig is geworden. Overweeg dan om kleding te kopen die van hypoallergene materialen zoals bamboe, cupro (katoen cellulose) of lyocell (houtpulp cellulose) is vervaardigd.

 

Goede positiekleding maakt tijdens de zwangerschap het verschil als het om comfort, stijl en het opvangen van je mooie, uitzettende buik gaat. Maar omdat deze kleding vrij kort gedragen wordt, is het logisch om de drang om ervoor te shoppen in te perken. En de verlanglijstje voor zwangerschapskleding met de juiste keuzes tot een budgetvriendelijk minimum te beperken.