Bevorder jouw zwangerschap met glijmiddel

Ben je samen met jouw partner aan het proberen zwanger te raken? Het is een spannende tijd vanaf het moment dat je ervoor gekozen hebt om een kind te verwekken. Alleen is het niet altijd eenvoudig om dit goed te laten verlopen. Zo kan het zijn dat je moeite hebt om zwanger te worden. Dit leidt weer tot frustratie en verdriet, wat jouw seksleven overhoop kan gooien. Gelukkig zijn er verschillende methoden die kunnen helpen bij het bevorderen van de vruchtbaarheid. Een van deze methoden is het gebruik van glijmiddel. Maar hoe kan glijmiddel kopen dan zorgen voor betere resultaten? 

Het behouden van sperma levendigheid

Een van de manieren waarop glijmiddel kan bijdragen aan de bevordering van zwangerschap is door het behouden van de vitaliteit van het sperma. Normaal glijmiddel kan de beweeglijkheid van sperma verminderen en de pH-waarde in de vagina verstoren, wat de kans op conceptie kan verminderen. De speciaal daarvoor ontworpen glijmiddelen zijn echter geformuleerd om de ideale omgeving te behouden voor sperma, waardoor de kansen op bevruchting toenemen. Ook kan het vaginale droogheid voorkomen. Het kan het gevolg zijn van hormonale veranderingen, medicatie, stress, of andere factoren. Vruchtbaarheidsglijmiddelen zijn ontworpen om de natuurlijke vaginale smering aan te vullen en zo de beweeglijkheid van het sperma te vergroten, waardoor de kans op bevruchting toeneemt.

Minder stress ervaren

Een andere reden om glijmiddel te kopen om zwanger te raken is vanwege het verlichten van seksuele stress. Voor sommige paren kan het proberen zwanger te raken een stressvolle en zelfs angstige periode zijn. Dit kan leiden tot spanning tijdens het vrijen, wat op zijn beurt de natuurlijke smering van de vrouw kan verminderen. Door vruchtbaarheidsglijmiddel te gebruiken, kunnen koppels zich meer ontspannen en plezier beleven aan hun intieme momenten, wat de kans op zwangerschap kan verhogen. En stress zorgt immers altijd voor lichamelijke problemen, die ook de zwangerschap in de weg staan.

Soorten glijmiddelen maken het verschil

Nu je weet hoe glijmiddel de zwangerschap kan bevorderen, kun je gaan kijken naar de verschillende varianten. Niet ieder glijmiddel is namelijk hetzelfde en kan ook een geheel ander effect opleveren tijdens de geslachtsgemeenschap. Sommige reguliere glijmiddelen kunnen zelfs schadelijk zijn voor sperma en de vruchtbaarheid negatief beïnvloeden. Het is essentieel om de juiste soorten glijmiddel te kiezen om de kans op conceptie te vergroten. Zoek naar glijmiddelen die specifiek zijn ontworpen om de natuurlijke omgeving van de vagina na te bootsen en vriendelijk zijn voor sperma. Deze glijmiddelen bevatten meestal geen stoffen die schadelijk zijn voor de beweeglijkheid van het sperma, zoals glycerine of parabenen.

Op water gebaseerde glijmiddelen

Op water gebaseerde glijmiddelen zijn meestal veilig voor sperma en de meest aanbevolen keuze voor stellen die proberen zwanger te raken. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, niet-vlekkend en meestal compatibel met condooms, wat het vrijen comfortabeler en aangenamer kan maken. Vermijd te allen tijde glijmiddelen met toegevoegde chemicaliën, smaken of geuren, omdat deze de gevoelige balans van de vagina kunnen verstoren en schadelijk kunnen zijn voor sperma.